Продукти за тунинг на двигателя на автомобила

Turbo Boost Controller

При замяна на Турбо с такова за по-високо налягане или при поставянето му на атмосферен двигател, а дори и при заводско, има нужда от управление на създаваното от него налягане за оптимална работа на двигателя.
DEK Turbo Boost Controller управлява налягане на турбо и поддържа определени стойности за всеки 500 оборота, позволява въвеждането на овърбууст период и е препоръчителен за модифицирани автомобили.
Устройството използва бърз микроконтролер и цифрово управляем разтоварващ клапан, за да регулира налягането, създавано от компресора и измервано от външен MAP датчик.

 

Втората, по-ниска, крива на налягането може да се включва с удобен бутон на таблото, волана или ниските предавки, за подобрено сцепление при потегляне.
Анти-лаг операционен режим - значително намалява времето за развъртане на турбината, предавките се превключват без да се пуска педала на газта, контролера изключва подаването на искра над 4000 оборота и незапаленият бензин в изпускателните колектори върти турбината.
Програмирането на Turbo Boost контролера се извършва със специализирания софтуер DEK-TBC за PC, работещ под всички версии на Windows. Комуникацията се реализира чрез серийния интерфейс RS232. Софтуерът позволява всички параметри и карти да бъдат записани като файл на хард диска, и предлага следните възможности:
- абсолютен контрол върху създаваното от компресора налягане;
- две програмируеми карти - налягане/обороти;
- възможност за наблюдение на параметрите в реално време;
- запис и преглед на 30 секунди информация за обороти и налягане;
- защита от свръх налягане.Tунинг