DEK Sound&Speed - Автоаудио, автомобилно осветление и аксесоари

Ксенони (ксенон китове)

Светодиодно осветление

Ксеноновата лампа представлява една модерна газоразрядна лампа, която свети много добре при ниска консумация. Съществуват ксенони както за 12V така и за 24-волтови автомобили (камиони, автобуси, ...). Ако се чудите, защо са ви нужни ксенонови светлини, вижте по-долу.

Цени за монтаж на ксенони (вкл. ДДС): 30 - 80 лв.

Цените на ксеноните, китовете и аксесоарите може да видите тук >>

Гаранция - 2 години!!!

Трябва да се отбележи, че при слагането на ксенонови фарове, в никакъв случай не трябва да се прави компромис с работата на автомобила! Проблемите, които може да възникнат, и техните решения ще намерите тук.

 

Защо ксенонови светлини?

Консумацията на ксенона е 35W, светлината й е съвсем различна от нормалната крушка с нажежаема жичка, защото в самото балонче на крушката е затворен газ ксенон и посредством високочестотно напрежение от порядъка на 23kV стартира запалването. След което напрежението пада на 85V и самата крушка работи на това напрежение. Консумацията й е 35W, което е значително по-ниско от стандартната крушка, която е 55 W. Видимостта е значително по-добра.

Недостатък - осветеността зависи от фаровете. Ако те са с лупа, тя фокусира светлината по такъв начин, че осветеността пред колата е равномерна. Когато фаровете са с нормални рефлектори, примерно крушка H4,която е биксенонова, се получава разделяне на светлината и осветеността е различна, т.е. свети на петна. Затова най-добрият резултат се постига с лупа.

Трябва да се отбележи, че ние не сменяме фаровете ви, а сменяме само крушките и добавяме баласта за захранването на ксеноновите крушки!

А консумацията е значително по-ниска, дори и при стартиране на запалването на ксеноновата крушка. По-желание предлагаме и 45W ксенони, които светят малко по-силно от стандартните 35W.

 

 

Срещани проблеми при монтаж на ксенонови светлини

Проблем: При някои автомобили се получават електромагнитни смущения от баласта на ксеноновите светлини при слушане на радио.

РЕШЕНИЕ: Предлагаме баласти с електромагнитни смущения, сведени до минимум, както и all-in-one комплекти с по-ниска консумация и намалени електромагнитни смущения!

Проблем: Какво става ако изгори баластът?

РЕШЕНИЕ: Макар и рядко, баластът може да даде дефект. В този случай е възможно безпроблемно да поставите оригиналната крушка на мястото на ксеноновата, като я свържете с оригиналния кабел за съответния фар.

Проблем: При някои съвременни автомобили има електронно следене на консумацията на фаровете. До какво може да доведе това и как да се справим?

РЕШЕНИЕ: Поради спецификата на проблема е необходимо индивидуално решение за различните автомобили, което ние можем да предложим!

LUXIMA-PREMIUM H.I.D. Ксенон, баласт, stop-error
LUXIMA PREMIUM H1/H7


Тънък ксенон баласт с намалени електромагнитни смущения


All-in-one ксенон кит с намалени консумация и електромагнитни смущения


Ксенонови лампи


Крушки със защита срещу блестене

Авто аудио